Gamla jeans blir snygga shorts

Äntligen är sommaren här och den tråkiga jackan kan hänga kvar hemma. Lätta sommarkläder är något vi alla älskar med ibland inte går det inte att få tag på det plagg man verkligen vill ha. Att hitta ett par riktigt snygga jeansshorts med de detaljer som du vill ha kan nästan kännas som en omöjlighet. Hittar man de rätta detaljerna är modellen fel eller tvärtom. Det är superenkelt att dekorera sina egna shorts och du behöver inte vara en expert på att sy. Skulle ändå tummen sitta mitt i handen finns det ofta en närstående person i omgivningen som kan hantera nål och tråd, väldigt ofta stavas den personen mamma.

Långa jeans blir till shorts
När du väljer jeans behöver du inte tänka på hur benen ser ut eftersom de ändå ska kapas så det räcker med midjan och baken. Levis 501 är ett säkert kort då de gäller jeans som passar som short då det räknas till en klassisk modell. De är just precis så höga i midjan som de ska vara och blir jättesnygga med ett skärp till. Vill du att innerfickorna ska synas så tänk på att fickorna måste vara ganska djupa så det inte ser ut som en bikini i denim. När du låtit saxen arbetat och klippt av benen behöver du inte sy dem. Det är jättesnyggt med den fransiga avslutningen, men det är en smaksak.

Dekorera med tyg
Förra sommaren slog det igenom på allvar med dekorerade jeans och denimshorts och det har dröjt sig kvar även denna sommar. Sy fast olika tyger, och bryt av all denim. Att ena fickan är helt prydd i ett annat tyg är jättetrendigt. De två populäraste har varit spets och amerikanska flaggan. Spetsen är skir så tyget på dina jeans lyser igenom på ett snyggt sätt. Amerikanska flaggan är väldigt ofta poppis i modet, både som tryck på t-shirts men även som bikini och just på shortsen. När du gör dina egna shorts har du möjlighet att göra något mer personligt så varför inte ta landskapets flagga om den är snygg, annars funkar även den svenska.

Nitar och paljetter
För den som gillar pillergöra är det bara att sätta igång att limma. Nitar och paljetter i olika mönsterformationer ger alla shorts ett lyft. Gillar man mycket bling kan det ta lite tid men det är precis lika snyggt med en diskret linje över fickan som enbart ger shortsen det där lilla extra.